Networking, why?

11-02-2022

"Netwerken, waarom?" 

 Dat heb ik me vroeger ook wel eens afgevraagd, vooral als mij werd gevraagd om naar receptie x of y te gaan en er een maximaal aantal visitekaartjes te scoren. 

Het gaat hem niet om die visitekaartjes, dat besef ik inmiddels al lang, want... hoe groot is de kans dat je dat kaartje uit medelijden hebt gekregen of gewoon, omdat de persoon die jou dat kaartje heeft gegeven dringend met iemand anders wou "linken"? 

Inmiddels kan het ook anders, enerzijds heeft de snelle digitalisatie, maar ook C (je-weet-wel-wat-ik-bedoel) hieraan bijgedragen: ontzettend veel kan je nu immers ONLINE doen, dus ook... het netwerken! 

De meerwaarde hiervan heb ik gisteren nogmaals ontdekt na een bijzonder verrijkend gesprek met Jean-Francois Bodart van BizDev.

 We zijn in contact gekomen naar aanleiding van één van zijn vele inspirerende posts op LinkedIn en hebben meteen een call ingepland om visies en missies uit te delen. 

ON-GE-LOOF-LIJK wat je op deze manier van een eigenlijk totaal wildvreemde op kan steken en leren! 

Hoe ik daar nu pas toe ben gekomen? Omdat ik niet zo vlot "private" ga op LinkedIn (shame on me, I know), maar... na gisteren ga ik dat vaker doen! 

Geen pitch, geen sales, gewoon, uitwisselen van ideeën en elkaar leren kennen: een geweldige ervaring! 

Hoe ervaar jij dit en hoe pak jij dit aan? 

 Connected greetings, 


 Chadia