Radar on, always...

21-03-2022

Mijn man zegt wel eens dat ik teveel praat (maar... welke man zegt dat nu niet over zijn wederhelft?)... 😇 

Als ik heel eerlijk ben, klopt dat ook maar... 

 Het is niet steeds om de zogeheten gossip te verspreiden (echt niet), het is niet noodzakelijk uit verveling, het is niet om alle aandacht op mezelf te leggen. 

 👉 Waarom praat ik dan wel veel? Omdat ik oprechte interesse kan tonen in mensen, graag veel vragen stel, ik er (helaas) soms een sport van maak om te argumenteren, omdat je nooit weet waar dat gesprek jou kan brengen. 

👉 Wat doe ik naast praten? Luisteren naar de antwoorden die ik krijg, mensen laten merken dat hun verhaal mij boeit, deze informatie ergens opslaan in één van de 2 hersenhelften, nadenken wat ik met deze informatie kan doen. 

👉 Welke voordelen heeft dat dan allemaal? Je kan mensen aan elkaar verbinden, sommige mensen kan je onmiddellijk helpen door te luisteren naar hun verhaal, soms haal je er rechtstreeks of onrechtstreeks nieuwe klanten uit! 

 Dus eigenlijk... kan ik mijn man met een gerust geweten en zonder blikken of blozen gewoon zeggen: mijn radar staat aan: elk moment van de dag! 

 Praten en luisteren zijn onlosmakelijk verbonden en het begin van elke relatie: vriendschappelijk, collegiaal en zakelijk! 

 En jij: praat jij ook teveel volgens man- of vrouwlief? 

 Fijne nieuwe werkweek! 

 Chadia. 


 #networking #radar #connecting #listening #smoothtalker #clozer