What about distance?

16-02-2022

Hoe zit het nu eigenlijk met afstand? 


Daar is niet echt een standaard voor, maar voor zuiver administratief en creatief werk, maakt afstand eigenlijk helemaal niets uit! 


Het huidige digitale tijdperk staat ons toe (bijna) van elke locatie toegang te bekomen tot noodzakelijke werkdocumenten, meetings kan je ook makkelijk digitaal bijwonen en er bestaan genoeg mogelijkheden om geheel kosteloos in en naar het buitenland te bellen. 


Een paar zaken die je absoluut nodig hebt zijn karakter, degelijk materiaal en doorzettingsvermogen!Er zijn natuurlijk uitzonderingen:
- Ga je verkopen voor de klant; dan moet je hoogstwaarschijnlijk de baan op en regelmatig naar de kantoren voor deze klant (meetings, voorbereidend werk en natuurlijk ook een kwestie van de collega's te leren kennen)
- Bestaat het werk uit administratie, dan kan alles op afstand gebeuren en kan je dus werkelijk werken waar je maar wil
- Betreft het een combinatie zoals bijvoorbeeld administratie, communicatie en vereenvoudiging van processen, dan vind ik persoonlijk een ontmoeting om de paar weken wel een leuke extra: samen brainstormen over de mogelijkheden, elkaar beter leren kennen en dus ook een (h)echte band opbouwen


Een voorbeeld:
Vorige zomer waren wij op vakantie en heb ik ook daar 3 dagen meetings gehad op de kamer terwijl man- en zoonlief aan het genieten waren van een heerlijk ontbijt of een ochtendwandeling. 


Het is gewoon even organiseren en prioriteiten stellen en zeg nu zelf; als jouw klant daar beter van wordt, dan ben jij toch ook gelukkig?!


Concreet:
Als externe partij ben jij verantwoordelijk voor het maken van duidelijke afspraken en kan jij, samen met de klant, de beste werkwijze vast gaan leggen! 


Fijne woensdag, 


Chadia.