What about planning?

14-02-2022

Wist-je-datje om de week goed te starten! ;-) 

Misschien heb je je de vraag al wel eens gesteld: hoe gaat dat in zijn werk: beroep doen op een freelancer? 

Logisch dat je je die vraag stelt: 

 - Wanneer heeft deze persoon tijd voor mij? 

 - Hoe kan die persoon de uren bijhouden? 

 - Loopt niet alles door elkaar? 

- Hoe ontstaat die planning? 

 - ... 

Ik kan natuurlijk enkel voor mezelf spreken, maar deel graag mijn ervaringen met jou! 

 Wellicht weet je al dat ik 4 dagen per week voor www.bouwkroniek.be   en www.lachronique.be actief ben, de momenten waarop ik niet voor Bouwkroniek en La Chronique werk, verdeel ik mijn tijd met evenveel liefde en passie voor een aantal andere klanten. 

Dit zijn kleinere structuren en het betreft voornamelijk "achter-de-schermen-werk", mits wat puzzelen en knutselen heb ik tot nu toe steeds mijn deadlines en beloftes na kunnen komen. 

 Zelf vind ik automatisatie en transparantie bijzonder belangrijk, daarom maak ik gebruik van een CRM (in mijn geval heb ik voor www.teamleader.be gekozen) en werk ik voor al mijn projecten en klanten met een timer. Zo weet elke klant wanneer ik wat heb gedaan en kunnen er geen discussies ontstaan. 

 In drukke periodes krijg ik weleens spontaan de vraag: "wanneer slaap jij dan???", tja, het werk zal zichzelf niet verzetten dus ja, héél regelmatig begint mijn "klokje" reeds rond 4 uur in de ochtend te lopen en krijgen sommige klanten dan ook reeds mail. 

 Klagen doe ik niet: I LOVE MY JOB en noem het dan ook niet mijn werk maar wel mijn passie ;-)!   

Haal ik het echt niet, dan kan ik rekenen op het begrip van @jurgendewolf van Bouwkroniek als ik meld even een middag op een ander project te werken. 

 Eerlijk duurt het langst, toch? 


 Fijne nieuwe passieweek alvast! 

 Chadia.