Working as a team

14-03-2022

"Alone we can do so little; together we can do so much" (Helen Keller), die spreuk hebben we allemaal wel al eens gehoord en... sedert mijn activiteiten als zelfstandige ben ik hier steeds meer in gaan geloven!


Ook al bedoel ik niet steeds letterlijk een "team", maar ook ander zelfstandigen, CEO's van grote bedrijven, consultants, ...: allemaal mensen van mijn "team" of in dit geval beter gezegd "netwerk" waar ik op regelmatige basis beroep op doe of heb gedaan.


Een paar concrete voorbeelden van vragen die ik in het begin had en na veel gegoogle alsnog af wou vinken bij mijn netwerk:
✅ tankkaart; waar bij wie en waarom?
✅ maaltijdcheques; welke voordelen, hoeveel en bij wie?
✅ bedrijfswagen; Financiële lease, renting of aankoop?
✅ CRM of boekhoudpakket; waarom, wat kost dat en bij wie moet je gaan?
✅ ...


Maar... teamwerk gaat natuurlijk veel verder als dat!


Ik probeer een totaalpakket aan te bieden om mijn klant zoveel mogelijk te ontzorgen, er zijn echter natuurlijk zaken waar ik minder goed in ben (of zelfs een bloedhekel aan heb) en deze ga ik dan ook meestal uitbesteden aan een derde partij, mits akkoord van de klant natuurlijk!


Waarom ik dat doe?
➡️ het werk zal beter worden uitgevoerd
➡️ de taak zal sneller worden uitgevoerd en dus minder kosten
➡️ het ligt soms moeilijk om iets te gaan verkopen omdat je dan misschien het netwerk van een reeds bestaande klant aan zou moeten spreken
➡️ voor sommige taken ligt mijn uurloon gewoon te hoog
➡️ ...


Daarom bouw ik elke dag aan nieuwe connecties (voornamelijk dames) die nét die kwaliteiten bezitten die ik niet heb en zo ben ik in staat het totaalpakket aan te bieden!
Heb ik hier al klachten over gekregen? Neen! Want ik ben hier eerlijk en transparant over, neem geen marges, maar fungeer gewoon als enig aanspreekpunt (SPOC); weer een zorg minder voor de klant!


Fijne nieuwe werkweek alvast en... tot snel!


Chadia.
#teamwork #network #workingtogether #clozer